Rabu, 4 November 2015

ShaRe Kredit DiGi : Prepaid credit to a DiGi Prepaid User

Assalamualaikum Cucu-CuCu sekaLian ALam,

Today I would like to give all cucu-cucu sekaLian Alam tutorial on how to share DiGi credit 


1. Step for:Prepaid credit to a DiGi Prepaid User
          
            1: Tekan *128#, then tekan Call.

            2: Then, select My Account 

            3: Daripada Menu tu, select Talktime Service

            4: Pilih 1 untuk Talktime Transfer,

            5: Then, pilih Transfer option 

            6: masukan Nombor Telefon Digi, that you wish to send Prepaid credit

            7: Lastly select CALL/SEND

yeay DONE till you received a confirmation text message upon successful transaction

hah senang kan cucu2? hehe bwah ni nenek sertakan jadual validity dia.kira ni hadiah extra info la kat cucu2 semua hehe




Extra Info: 1. Setiap kali buat transaction akan dikenakan charge. If cucu adalah transferor
                            (org yg bg kredit) cucu akan dikenakan charge sbyak RM0.50 

                         2. Tetapi if cucu adalah transferee (penerima kredit),cucu akan dikenakan 
                              charge sbyk RM0.25. So dlam kes ni dua2 kena charge hehe (^_^)
               
                        3. Talktime Transfer™, Talktime Request and Talktime Transfer™       
                            International are currently unavailable to Digi Easy Prepaid and Digi Smart 
                            Prepaid subscribers.

                          4. Talktime request FREE tetapi bila dah accepted tu yang kena charged tu 

                               RM0.50 utk tranferor and RM0.25 utk transferee 
    

30 ulasan:

  1. assalamualaikum..tumpang tanya, nie untuk semua plan digi k?

    BalasPadam
  2. Kenapa sya nk nk wt transfer pgi kt talktime service x dk pown talktime transfer yg naik talktime advance dan super long life ja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya lah.. Saya pn sma.. Tak de pun talktime transfer..

      Padam
    2. Ya lah.. Saya pn sma.. Tak de pun talktime transfer..

      Padam
    3. Digi mcm menipu je. Kalau sim ada kredit kita nk shere *128# ikut arahan tp talktime transfer dlm negara tak ada.

      Padam
    4. Saya pun sama tak ada transfer kredit

      Padam
  3. Digi penipu..mne ada share krdit dah skrng ni..ari 2 kjap je ada..da ar kuat mkn duit

    BalasPadam
  4. Digi penipu..mne ada share krdit dah skrng ni..ari 2 kjap je ada..da ar kuat mkn duit

    BalasPadam
  5. Tq nenek2 si bgkok tua..dh berjaya melakukanya...

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. Mcm mnak buat...xboleh la..xde pon talktime transfer...ad talktime service jer..

    BalasPadam
  8. Hanya plan digi tertentu aje..

    BalasPadam
  9. Hanya plan digi tertentu aje..

    BalasPadam
  10. Plan apa lagi. Saya ada dua no digi. Setiap nombor berbeza plan. Tapi dua2 tu pun xde transfer option.

    BalasPadam
  11. Knpa klu tekan transfer...tdk, dpt... Klu tekan je..kluar...

    BalasPadam
  12. Knpa klu tekan transfer...tdk, dpt... Klu tekan je..kluar...

    BalasPadam
  13. samala...sy pn sama....daa bkali2 tray ttap x bole... payah laa...ewmmm

    BalasPadam
  14. xda pon transfer??admin tolong la

    BalasPadam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  16. Hanya plan internet Digi Prepaid Best 2016 P2P je boleh transfer kredit

    BalasPadam
  17. Memang kalau dah buat talktime advance dia tetap tarik kredit ke even kita dah buat buddyz kat number tu ? Anyone ?

    BalasPadam
  18. Knp tk de transfer option pon ? Hm . mcm mne nk share topup nie? 😭

    BalasPadam
  19. xde pon Talktime Transfer,dlm mlaysia..mcm mne ye

    BalasPadam
  20. kalau macam tu kena tukar plan ke digi prepaid best baru boleh tranfer..

    BalasPadam
  21. Digi lama xda....tranfer international ja....x da cara lain lagi ka?digi baru tranfer tu..

    BalasPadam
  22. Plan digi yg terbaru smua xda talktime transfer utk local.. So, no need to try guys.. Plan digi yg skrg ni dh x mcm plan digi 10years ago.. Drg prefer trnsfer utk international je.. Klu nk advance or long life itu blh la guna..

    BalasPadam