Khamis, 27 Mac 2014

Whats going on with my 25th birthday :p

27 March 1989 so now is 27 March 2014 I'm already 25years old...
okeh, sekarang umur nenk betul2 25thn.nenek teruja sket dgn umur ni..coz nenek dah lama tunggu angka ni for me its a start for our long journey atas dunia sementara ini.
disebabkan keterujaan nenek ni bg mereka yang rasa nenek annoying n rasa tak nak baca entri ni boleh baca entri nenek yg lain(** bajet superstar gitew) muahaha
Sejarah umur 25 ni pelbagai sgt termsuk lah MH370 dimana hilang pada bulan 3 and end pun in March and same week with my birthday.Then get  early present from lover without any suprise sabr jerla..and early early present from lovely mother jugak aigooo knp semua early lorh..
then paling menyedihkan Tok Cik pun meninggal at the same day on my birthday.rasa macam huru hara nyer 27 March tahun ni dgn ayah pun buat operation nyer and masih warded skg.
apa yang aku harapkan on my birthday aku dapat cincin from sum1 who i want to be my partner till end...(selalu tgk cter princess sgt kan) haha tulip and chocs..ciuman mak setiap pagi hari lahirku..tapi semua ni tiada lagi sejak aku berumur 18thn..bertuah siapa yang maih tggl gan parents,coz u always get their muah ahaks..untung oo ce bayangkan if parents kita dah takde kita dah tak  ade doa dr mereka and kehangatan cinta mereka..haha...................................................................................................................................................
25 sangat teruk bagi aku makan hati jer..dia wish pun aku dah tak rasa apa2 dia pujuk pun aku dah rasa takde perasaan but i feel like nobody love me including him..no guitar no song no late wish that make me feel  nothing special with that wish..no suprise from him..busy busy and he always busy saya ada perasaan juga mcam kerja2 dia..haha

25 Tahun

 

HAPPY 25th BIRTHDAY NADIAH BINTI ZAMRE

Entry kali ni special sket coz nenek nak buat entry sal besday yg ke 25 thn budak tinggi 171cm n berat 5+ sumting niee ahaks BMI yg ideal gitu u all..

First alhamdulillah kerana Allah S.W.T masih berikan  nenek peluang untuk  teruskan hidup nenek.mungkin sebab nenek masih banyak dosa ni hehe.

tak sangka kan umur yang dulunya nenek bayangkan jauhnyer lagi langkah nenek untuk sampai angka 25thn ni.bagi nenek umur 25thn ni awesome coz kita akan melangkah ke angka yang lain lagi dgn cabaran yang lebih mencabar iaitu cabaran ORANG DEWASA nenek gelarkan
selalunyer umur 25 ni bagi wanita mereka akan rasa sedikit gelabah terutama bagi wanita bujang,mereka rasa umur 25 ni umur manis untuk kawen manissssssssss sangat mereka kata,tapi if kita belum kawen means JODOH kita ada cuma masa menentukan segalanye.Wallahualam
nenek listkan apa yg korang selalu fikir masa umur 25 ni:
1.Mula fikir yang lagi 5thn dah nak 30 arghhhhhhh dah tuaaa la
2.Mula fikir nak kerja yang stabil untuk masa depan 
3.Mula fikir ini bukan masa untuk bermain2
4.Mula fikir nak kawen (bagi yg masih bujang)
5.Mula fikir yang diri ini perlu jadi lebih baik
6.paling penting mmg memikirkan tentang pekerjaan yang boleh membawa kesenangan dihari tua
7.Mula fikir nak ceburi pelbagai bidang
8.Mula fikir sampai bila aku nak mcmni
9.Mula fikir aduh hidup aku
10.Mula rasa DEWASA


hah inilah antara senarai yang nenek fikir skg..cucu-cucu fikir apa pula sms umur 25thn??ce comment nak tau jugak hahaha.....okies nenek berceloteh sampai sini saja okeh......tunggu next entri dgn title:Whats going on with my birthday :p

Isnin, 10 Mac 2014

Cara Nak UnSubscribe Call Me Tones (CMT)

ola ola hai cucu-cucu nenek sekalian alam (^_^) 
wokeh hari ni nenek nak share cara-cara nak Terminated/UnSubscribe Call Me Tones (CMT) 
semudah a b c lets follow this yo:


a) Dial *118#
b) Pilih 7 : TheCube
c) Pilih 1 : Musicube
d) Pilih 9 : Manage My CMT
e) Pilih 6 : Next
f) Pilih 1 : Unsubscribe 
g) Pilih 1 : Yes

...... THEN siap tunggu msj dari CELCOM je cakap cucu-cucu dah terminate CMT........

Khamis, 6 Februari 2014

Pinjaman pelajaran MARA Luar Negara 2014/2015

Bila nenek berbicara..wah mukadimah mau gempaq (^_^)

Hah mesti ramai yg dok tertunggu Pinjaman Mara untuk sambung pengajian di luar negara,
nenek tak nak kedekut2 so nenek nak share sedikit infomasi tentang  Pinjaman pelajaran MARA bagi mengikuti pengajian ke peringkat Sarjana, Profesional dan Doktor Falsafah di universiti terkemuka luar Negara 2014 / 2015.
So cucu-cucu boleh click gambar di bawah okeh :